THE ROCKA - spillefilm

Førti, feit og ferdig? Ikke denne karen. I alle fall ikke ferdig. Filmen The Rocka følger Big B Thunders, en nyskilt tobarnsfar som sliter med å finne seg til rette i voksenrollen. I en alder av 44 år sier han opp jobben og satser alt på å realisere seg som rockestjerne. En rockokomedie om midtlivskrise, rock’n’roll og jakten på evig ungdom.

Filmen er i postproduksjon og får kinopremiere i 2012.

Se trailer og følg The Rocka på facebook!

 

NEXANS - promo

Promotion film for Nexans og den fiberoptiske internett- og kommunikasjonskabelen ROC-1 som knytter Surinam og Guyana sammen med Trinidad & Tobago. Norsk hi-tech.

Se filmen her.

Vi er også glade over å være i gang med en ny film for Nexans Norge!

 

SHHH! - animasjon

Kort 2D-3D animasjonsfilm basert på Jasons tegneseribok med samme tittel.

Se filmens egen side for mer info: shhh! Eller se filmen her.

 

 

SVEV - dokumentar

Skiflyvnings-VM i Vikersund 2000: Den 23 år gamle prøvehopperen Tom Aage Aarnes setter nedslaget på 204 meter, og blir første mann over den magiske 200 metersgrensen på norsk jord. Den talentfulle unge hopperen blir spådd en lovende karriere. Trenerne mener at han allerede året etter vil være stabil blant de ti beste i verdenscupen.

Men så tester han positivt på en dopingprøve, og blir utestengt fra alle konkurranser og organisert trening for to år. Tilværelsen raser sammen når han mister muligheten til å gjøre det eneste som betyr noe for ham. Partydopet byttes ut med heroin, og et snaut år etter at han satt på bommen i sitt siste hopprenn, er hverdagen preget av en hvileløs søken etter dop på gata i Oslo.

I filmen følger vi Tom Aages kamp for å komme tilbake og nok en gang hevde seg i hoppsporten. Han har lagt dopet bak seg, og nå er ambisjonene skyhøye: Han skal bli best.

Regi: Brage Kvasbø
Premiere på TV2, 20. april 2009.

 

 

Svin - novellefilm

er ein gysar i novellefilmformat om ein svinebonde ein stad i trivselsfylket som veit meir om ei forsvinningssak enn han vil fortelje.

To turistar er forsvunne og verken den lokale lensmannen eller den kvinnelege lokal-tv reportaren kjem til botnar. I allefall ikkje før det er for seint.

Filmen er ein gysar med ein god porsjon svart humor. Å seie at det går heilt bra er vel å ta i. Men som dei seier i Sogn og i Fjordane: Gaor da so gaor da. Og gaor ikkje da so gaor da og – og det gjer det altså i Sogn og Fjordane …by night. 

 

Prosjektet er ein av fire vinnarar i Filmfondet FUZZ sin grøssarkonkurranse og skal visast på TV2 i 2008.

Produksjonsstart: oktober 2007

Regi: Geir Henning Hopland

Manus: Jørn Kurt Bergo

Produsent: Hans Bastian Borg

stills

 

 

Tornerose - reklamefilm

En amatørteaterforestilling går ikke helt som planlagt...

Reklamefilm for Norsk Tannpleier forening. Laget på oppdrag fra Ludens reklamebyrå.

Se video

 

 

Firmafest - musikkvideo

Norsk rap med edge og humor fra duoen Temmelig Hemmelig. Laget i samarbeid med Unit One Production.

Se video

 
Arkivet - komedie-/dramaserie

Det er en del ting man bør unngå å tenke på hvis man vil bevare en følelse av generell trygghet og harmoni. Som f.eks. hvordan pølser lages og hvordan lover blir til. Og hva som egentlig foregår på sykehus...

I Arkivet følger vi seks mennesker som har sitt daglige virke i kjellerdypet på et norsk sykehus, nærmere bestemt i sykehusets journalarkiv.

Arkivleder Dagny elsker sine kolleger av hele sitt hjerte, men er det nok når sykehusledelsen sender sin aller mest ufølsomme IT-medarbeider for å scanne hele arkivet over på data?

Dagny på sin side mener de ikke har noe å frykte. For EDB-ingeniørene har jo sine egne jobber, resonnerer hun. Dessuten er menneskelig samhold, trivsel og omsorg sterkere enn noe effektiviseringsspøkelse!

10 episoder.

Produsert for TV3, 2006.

Nå ute på DVD!

 

Bestill den her.

Karakterene

Stills

Promo #1

Promo #2

Promo #3

 

Ønskebrønnen - kortfilm for barn

Rasmus (8) flytter på landet sammen med sin mor, langt bort fra vennene, fotballaget og livet han hadde. Men alt er ikke bare kjedelig på det nye stedet. Rasmus gjør nemlig en helt spesiell oppdagelse; ikke langt unna huset ligger en ønskebrønn – som faktisk virker! Men hvordan virker egentlig brønnen, og vil den kunne gi Rasmus det han ønsker seg?

Lengde: ca 14 minutter

Opptaksformat: S16 mm.

Kinopremiere: mai 2005.

Distribusjon: ORO FILM AS.

Bilder fra filmen

 

Offside - novellefilm

Når du sitter med søla til halsen er det ikke så lett å navigere verken fysisk eller moralsk - eller å gjøre reflekterte, smarte valg…

Stein og Ingroy har vært på fest nonstop siden 1983, og det syns. I sin evige jakt på piller trenger de seg en dag inn hos enkefru Johansen, som driver en blomstrende narkotikahandel fra sin leilighet. Stein insisterer på at Ingroy eliminerer den aldrende narkotikabaronessen slik at de kan overta ”apoteket”, noe som fort viser seg å bli langt vanskeligere enn forventet.

Medvirkende: Trond Fausa Aurvåg, Stig Henrik Hoff, Joachim Calmeyer, Mona Hofland, Stein Grønli, Bjørn Moan, Kristoffer Fransson

Lengde: 29 min

Opptaksformat: DV-CAM.

Visningskopi: 35 mm film.

Premiere: Tirsdag 14 oktober 2003, kl 22.30 på NRK1

Filmen ble tatt ut til Clermont-Ferrand Short Film Festival 2005 og vant publikumsprisen ved Tübingen Short Film Festival.

Bilder fra filmen

Filmklipp#1

Filmklipp#2

Filmklipp#3

 

Hi-fi delirium - dokumentarfilm

Alle har et forhold til musikk og de fleste har et forhold til stereoanlegg. Noen har til og med opphøyet musikkanlegget sitt til hobby. ”Tweaks and Geeks” er historien om en gruppe som har gått enda noen steg videre og gjort hobbyen til en mer eller mindre altoppslukende livsstil.

Gjennom filmen blir vi kjent med noen av dem som er hardest rammet av ”Audiophilia Nevrosia” og blir invitert inn i audiofiliens vidunderlige verden.


Robert Næss’ og Hans Bastian Borgs første dokumentarfilm sammen. Produsert av Merkur Filmproduksjon AS.

Lengde: 58 min

Opptaksformat: DV-CAM

Premiere: 8.november 2003, Fakta på lørdag – NRK1

Bilder fra filmen

Filmklipp#1

Filmklipp#2

Filmklipp#3

Filmklipp#4

Filmklipp#5

 

Kamerater - dokumentarfilm

Sigd og hammer i Norge anno 2003. Kamerater er en dokumentarfilm om og fra Norges Kommunistiske Parti på Grünerløkka i Oslo. Vi portretterer et utvalg enkeltpersoner og kommer på innsiden av en tankeverden og et miljø som for de fleste er både ukjent og eksotisk. En film om drømmer og om trass.

Prosjektet er støttet av stiftelsen Fritt Ord.

Lengde: 25 min

Opptaksformat: DV

Premiere: Dokument 2, TV2, mandag 8. november 2004

Bilder fra filmen

Filmklipp#1

Filmklipp#2

Filmklipp#3

Filmklipp#4